Monica OprisanPsiholog clinician, Psihoterapeut

Monica-Oprisan
Specializari
  • Psihoterapia traumei psihice
  • Grupuri de suport in patologia oncologica
  • Constelatii bazate pe intentii
  • Consiliere individuala
  • Psihoterapie
  • Terapie de cuplu si familie
  • Consiliere/Psihoterapie pentru copii si adolescenti
  • Consiliere ONLINE
  • Terapia depresiei

Monica este  psiholog clinician şi psihoterapeut în supervizare. Din anul 2005  până în prezent lucreaza ca şi  Consilier  – psiholog – clinician  in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului,  sector 1 Bucuresti.

„Când cauți o mână de ajutor, o găsești la capătul bratului tău.” – Confucius

În momentul în care a început să practice această profesie, a stiut că este ceea ce îsi doreste. Să fie alături de oameni, să le ofere un sprijin atunci când au nevoie, să faca o echipă pentru a întelege suferinţa, care, uneori apare în viaţa noastră.

Alaturi de client il insoteste pe acesta să îşi reamintească gustul bucuriei, să-şi redescopere puterea de a se ridica şi se bucura de viaţa; sa-si descopere in permanenta resurse; sa ia din trecut doar bagajul folositor si sa lase in urma tot ce nu ii mai foloseste.

Monicaeste  psiholog clinician şi psihoterapeut în supervizare. Din anul 2005  până în prezent lucreaza ca şi  Consilier  – psiholog – clinician  in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului,  sector 1 Bucuresti.

În momentul în care a început să practice această profesie, a stiut că este ceea ce îsi doreste. Să fie alături de oameni, să le ofere un sprijin atunci când au nevoie, să faca o echipă pentru a întelege suferinţa, care, uneori apare în viaţa noastră. Alaturi de client il isoteste pe acesta să îşi reamintească gustul bucuriei, să-şi redescopere puterea de a se ridica şi se bucura de viaţa; sa-si descopere in permanenta resurse; sa ia din trecut doar bagajul folositor si sa lase in urma tot ce nu ii mai foloseste. Altfel spus sa accepte trecutul, sa traiasca prezentul si sa astepte cu bucurie si relaxare viitorul.

Monica este de parere ca atunci cand inveti sa traiesti cu bucurie prezentul, nimic nu iti mai poate umbri zambetul! A invatat asta, prin iertare si iubire!

“Foarte important în viaţă este, sa ceri ajutorul atunci cand simti ca singur nu mai poţi să gestionezi evenimentele!” Monica

Cu o experienta de 8 ani si prin metode culese atent din mai multe tipuri de terapii, clientii sunt insotiti pe tot parcursul terapeutic si provocati sa-si descopere  nevoile,  dorintele si nu in ultimul rand resursele de care dispun pentru a-si  putea construi proiectul ideal pentru viata lor. Poate fi un proces lung si uneori dureros, dar clientii sunt asigurati de empatie si sustinere afetiva, astfel incat sa simta ca nu sunt singuri, ca cineva este acolo ca sa-i sustina pana cand vor invata singuri ce vor avea de facut. Feed-backurile primite de la clienti i-au dat ocazia de a crede ca puterea de a ne schimba si de a ne vindeca exista in ficare dintre noi. Important este sa invatam sa o accesam si sa avem incredere in fortele proprii!

Evoluţia profesională în domeniul psihologiei este următoarea:

Universitatea Titu Maiorescu – Facultatea de Psihologie

        Formare profesionala postuniversitara:

–          Master ‘Familie si Societate’ 2008 Univ.Spiru Haret, Fac. Sociologie – Psihologie

–          Formare in cadrul Asociaţiei Române de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată pe Resurse şi Soluţii – psihoterapeut in supervizare

–          Bazele consilierii si terapiilor scurte, colaborative, orientate pe resurse si solutii

–          Terapie Contextual Modulara

–          Interventii cognitive – comportamentale. Fundamente – Daniel David

–          Diagnostic si Evaluare Clinica– Daniel David

–          Formare continua în problematica copiilor şi adolescenţiilor cu tulburări din spectrul autist.

–          Dezvoltare personala –  Aurora Frunza. /  Diana Vasile

–          Perspectiva psihodinamică asupra principalelor entităţi nosografice în psihiatrie – dr.Simona Trifu Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia; 

Participare la workshop-urişi seminarii:

Noua Paradigma a sanatatii Personale- Life key institute

– Introducere in problematica LGBT – fundatia ACCEPT

– Calitatea relatiilor – Jaque Salome

– Cunostinte de baza in sanatatea reproducerii -formator Dr. Iuliana Baltes

– Psihogenealogie  – seminar prezentat de Cristiana Alexandra Levitchi, psiholog-psihoterapeut si Clara Toma, formata in metoda ESPERE creata de Jacques Salome

– “Ceea ce nu poate fi exprimat prin cuvinte se face auzit prin strigatele suferintei”seminar prezentat de  Luminita Baltaretu, formata in metoda ,,Asculta-ti corpul!,, creata de Lise Bourbeau şi Clara Toma, formata in metoda ESPERE creata de Jacques Salome.

– Utilizarea desenelor în evaluare şi terapie – Testele Bender-Gestalt şi Davido-Chad, workshop coordonat de psiholog clinician principal Dr. Rozeta Drăghici.

Experienta profesionala în domeniul  psihologiei clinice şi psihoterapiei:

Practică in Leaganul de copii “Sfanta Ecaterina”

Spitalul “Alexandru Obregia”- practica Psihiatrie

Contract de voluntariat Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania – psiholog clinician

Colaborator in cadrul ISTT

Consiliere individuala

Terapie de cuplu

Consiliere pentru copii

Consiliere ONLINE

Terapia depresiei

Terapia anxietatii (atacuri de panica, fobii etc.)

Consiliere pentru Stima de sine scazuta, timiditate excesiva, inrosire (eritem pudic)

Bruxism (scrasnitul din dinti)

Tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie/bulimie). Terapie pentru scaderea in greutate

Terapie pentru doliu si pierdere

Consiliere pentru DEPENDENTE

Terapia dependentei de alcool/abuzului de alcool

Consiliere Dependenta de jocuri de noroc

Psihoterapie pentru tulburari psihice/de personalitate: tulburare bipolara (maniaco-depresiva), personalitate Borderline, schizofrenie, paranoia etc. (daca persoanele in cauza urmeaza un tratament medicamentos)

Terapie de grup

L-V: 18-20

S: 10-14

TARIFE SPECIALIST CONFIDENT Monica Oprisan:

Tarif 150 lei / 50 min

Posibilitate de reducere pentru persoane cu probleme financiare semnificative tarif min.60 lei, cu plata in avansul sedintei. De mentionat ca in situatia in care o persoana beneficiaza de reducere, daca a achitat sedinta si nu anunta inainte cu 3 zile neprezentarea la sedinta, banii nu se returneaza! Exceptie de la aceasta regula fac persoanele care se confrunta cu o problema grava sau urgenta de sanatate!

Nume/Prenume*

Email*

Subiectul mesajului

Mesajul dvs.

CONFIDENT isi propune sa promoveze sanatatea mintala si emotionala a oamenilor contribuind eficient la imbunatatirea calitatii vietii lor.

Pentru orice intrebari, nu ezitati sa ne contactati!